businewss.gr

Ο ανεξάρτητος διαχειριστής του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου ICGB προσφέρει οικονομική υποστήριξη σε κάθε δήμο κατά μήκος της διαδρομής του διασυνδετήριου αγωγού Ελλάδας-Βουλγαρίας, εστιάζοντας στους μικρούς οικισμούς.

Με αφορμή αυτή την εκστρατεία, ο ICGB ανακοίνωσε ότι θα προσφερθούν συνολικά 305.442 λέβα υπό μορφή δωρεάς σε 12 δήμους, οι οποίοι περιλαμβάνουν 64 χωριά στη Βουλγαρία και επτά στην Ελλάδα.

Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της μακροπρόθεσμης δέσμευσης του οργανισμού μεταφοράς φυσικού αερίου να υποστηρίξει τις κοινότητες και να προστατεύσει το περιβάλλον κατά μήκος της διαδρομής του ελληνοβουλγαρικού αγωγού. Ο διασυνδετήριος αγωγός έχει μήκος 182 χιλιόμετρα και διασχίζει τις περιοχές Χάσκοβο, Ντιμιτρόβγκραντ, Στάρα Ζαγόρα, Κάρτζαλι και Κομοτηνή.

Τα κονδύλια προορίζονται για συγκεκριμένο στόχο και η εκάστοτε τοποθεσία μπορεί να αποφασίσει αυτόνομα πώς θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα, σύμφωνα με την εταιρία.

Έτσι, ο ICGB προσφέρει στους δήμους την δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες τους ανάλογα με την τοποθεσία τους. Έχουν ήδη υποβληθεί αιτήσεις για χρήση κονδυλίων για αγορά αγροτικών μηχανημάτων, εξοπλισμό δημόσιων αθλητικών χώρων, υποστήριξη τοπικών αθλητικών ομάδων, καθώς επίσης και προμήθειες για ανακαίνιση εκκλησιών.

Ο ICGB υλοποιεί μια σειρά πρωτοβουλιών στο πλαίσιο του Σχεδίου Αποκατάστασης Διαβίωσης, επικεντρώνοντας τις προσπάθειές του στις περιοχές κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και την Ελλάδα.

Η εταιρία έχει επιτυχώς ολοκληρώσει μια εκστρατεία για την υποστήριξη των αγροτών με τη δωρεά συνολικά 74 τόνων λιπασμάτων, αρκετή ποσότητα για τουλάχιστον μία δεκαετία. Ο διαχειριστής μεταφοράς φυσικού αερίου διοργανώνει τακτικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τις τοπικές κοινότητες, εστιάζοντας στους κανόνες ασφαλείας και την αντιμετώπιση κρίσεων που σχετίζονται με τη λειτουργία του αγωγού, σύμφωνα με την ανακοίνωση.