businewss.gr

Η Paramount Global ανακοίνωσε την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της, Robert Bakish. Την ίδια στιγμή που οι συζητήσεις για τη συγχώνευση με τη Skydance Media προχωρούν.

Μετά την ανακοίνωση των κερδών του πρώτου τριμήνου τη Δευτέρα, η Paramount αναφέρει την προοπτική αποχώρησης, καθώς πλησιάζει η πιθανή συγχώνευση με τη Skydance Media, σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC. Οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε αποκλειστικές συζητήσεις με στόχο την επίτευξη συμφωνίας έως τις 3 Μαΐου, ενώ ήδη έχει συγκροτηθεί ειδική επιτροπή για το θέμα.

Σύμφωνα με αναφορές του CNBC, δεν έβρισκε σύμφωνο τον Robert Bakish το ζήτημα της συγχώνευσης, επισημαίνοντας ότι αυτή η ενέργεια θα οδηγήσει σε αραίωση των κοινών μετόχων. Σύμφωνα με την προτεινόμενη συμφωνία, περίπου το 50% της ενώσεως θα ανήκει στη Skydance και στους ιδιωτικούς χρηματοδότες της, ενώ οι κοινοί μέτοχοι θα κατέχουν το υπόλοιπο της Paramount, με την εταιρεία να διατηρεί την καταχώρισή της στο χρηματιστήριο.

Tο Σάββατο, υπήρχαν ενδείξεις ότι ο Bakish θα μπορούσε να αποσυρθεί από τη θέση του Διευθύνων σύμβολου ήδη από τη Δευτέρα, πριν από την ανακοίνωση των κερδών, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC. Αυτό συνέβη μετά την απώλεια εμπιστοσύνης από την πλειοψηφούσα μέτοχο της Paramount Global, Shari Redstone. Ενδεχομένως η ίδια να θεωρούσε την αποχώρησή του ως μέσο για την επίσπευση μιας συμφωνίας με τη Skydance, σύμφωνα πάλι με αναφορές του CNBC τη Δευτέρα.

Η αποχώρηση προκύπτει επίσης λόγω των διαπραγματεύσεων της Paramount με την καλωδιακή εταιρεία Charter Communications για τη μεταφορά των τηλεοπτικών δικτύων της, μεταξύ αυτών τα CBS και MTV. Η προθεσμία για αυτές τις διαπραγματεύσεις λήγει την Τρίτη.

Η ειδική επιτροπή, αρμόδια για την έγκριση ή την απόρριψη των συναλλαγών, σε συνεργασία με την Skydance που λαμβάνει υποστήριξη από τις εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων KKR και RedBird Capital Partners, έχουν περιορίσει τον τρόπο αξιολόγησης των περιουσιακών στοιχείων της Skydance κατά τη διάρκεια μιας συγχώνευσης, όπως επίσης και το ποσό των ιδίων κεφαλαίων που θα προστεθούν στην εταιρεία, σύμφωνα με το CNBC.

Επιπροσθέτως το CNBC, υπογραμμίζει πως η Skydance σχεδιάζει να διορίσει τον CEO David Ellison, ως επικεφαλής της Paramount, εφόσον η συμφωνία υλοποιηθεί.