businewss.gr

Σήμερα, η Amazon Web Services ανακοίνωσε τα σχέδιά της για μια επένδυση ύψους 8,4 δισ. ευρώ στη Γερμανία μέχρι το 2040, προκειμένου να αναπτύξει μια υποδομή cloud ειδικά σχεδιασμένη για την Ευρώπη. Το προηγούμενο έτος, η AWS είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της να αποθηκεύει δεδομένα σε διακομιστές που βρίσκονται στην ΕΕ, με σκοπό την προστασία του απορρήτου των δεδομένων για την κυβέρνηση και τους πελάτες της σε τομείς, με νομοθεσία που υπόκειται σε αυστηρούς κανονισμούς.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τη λειτουργία πολλαπλών data centers στο Βρανδεμβούργο ως το τέλος του 2025, και θα είναι προσβάσιμα από κάθε πελάτη. Η νέα επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 2.800 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης ετησίως σε τοπικές επιχειρήσεις στη Γερμανία, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Amazon Web Services ανακοίνωσε επίσης την υποστήριξή της στην Telefonica Germany για τη μετάβαση ενός εκατομμυρίου πελατών 5G στην cloud πλατφόρμα της, με ένα προγραμματισμένο έναρξης από τα τέλη του μήνα.