businewss.gr

Πώς ορίζεται όμως αυτό;

Ο CEO της Nvidia, Jensen Huang, ερωτηθείς για το χρόνο που θα χρειαστούν οι υπολογιστές να σκέφτονται σαν τους ανθρώπους, απάντησε πως αυτό εξαρτάται από το πώς ορίζεται ο στόχος αυτός. Αν ο ορισμός είναι η AI να ξεπεράσει τους ανθρώπους σε όλα τα τεστ που υπάρχουν, τότε η γενική τεχνητή νοημοσύνη θα έρθει σύντομα.

Αν έδινα στην AI κάθε είδους τεστ που μπορείς να φανταστείς, έφτιαχνα μια λίστα αυτών των τεστ και την έδινα στη βιομηχανία της επιστήμης των υπολογιστών, τότε υπολογίζω πως σε πέντε χρόνια η AI θα περνούσε όλα τα τεστ.

Σήμερα, η AI μπορεί να περάσει μέχρι και δικηγορικές εξετάσεις, αλλά ακόμα δυσκολεύεται σε εξειδικευμένα ιατρικά τεστ όπως στη γαστρεντερολογία. Ο Huang είναι πεπεισμένος πως σε πέντε χρόνια η AI θα μπορεί να περάσει οποιαδήποτε εξέταση.

Αν όμως ορίσουμε τη γενική τεχνητή νοημοσύνη ως την ικανότητα να σκέφτεται όπως ένας άνθρωπος, τότε ίσως να απέχουμε περισσότερο, καθώς οι επιστήμονες ακόμα διαφωνούν για το πώς λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

Έτσι, είναι δύσκολο να το πετύχουμε αυτό ως μηχανικοί, επειδή η μηχανικοί χρειάζονται ξεκάθαρους στόχους.

Ο Huang ρωτήθηκε και πόσα ακόμα εργοστάσια chips θα χρειαστούν για να υποστηρίξουν την επέκταση της AI βιομηχανίας. Απάντησε πως θα χρειαστούν περισσότερα, αλλά τόνισε πως κάθε chip θα γίνεται καλύτερο με το χρόνο και έτσι θα περιοριστεί ο αριθμός των chips που θα χρειάζονται.

Θα χρειαστούμε περισσότερα εργοστάσια. Αλλά μην ξεχνάτε πως ταυτόχρονα βελτιώνουμε τους αλγόριθμους και την επεξεργασία της AI με μεγάλα βήματα. Η απόδοση των υπολογισμών δε θα είναι ίδια με σήμερα και έτσι η ζήτηση δε θα είναι ίδια. Εμείς βελτιώνουμε τους υπολογισμούς κατά ένα εκατομμύριο φορές μέσα σε διάστημα δέκα ετών.

Πηγή: unboxholics.com